Ražničí
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/2 kg vepřové plece
- 1/2 kg domácího kabanosu
- 3 velké cibule
- 2 větší červené papriky (zelené taky)
- 20 dkg špeku
- sůl
- pepř
Postup Ražničí
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec, nebo kýtu nakrájíme na stejně velké kostky. Kabanos na silnější kolečka. Špek a papriky na stejně velké čtverečky a cibule rozčtvrtíme a naplátkujeme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti.
Na kovovou jehlici napichujeme střídavě maso, špek, cibuli, kabanos, papriku a stejně tak opakujeme, dokud není jehla zaplněna. Poté vše naskládáme do pekáče a podlijeme trochou horké vody.
Do pekáče přidáme i případné přebytky surovin a pečeme nejdříve přikryté, dokud maso není měkké. Podáváme přelité výpekem. Příloha - šťouchané brambory.