Masovo-uzeninová směs à la ražniči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 300 g vepřového masa
2 kvalitní špekáčky
60 g uzeného špeku
sádlo nebo olej
2 cibule
sůl
pepř mletý
Dle chuti:
česnek
sojová nebo worcesterová omáčka
chilli paprička...

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do pánve přidáme smažit i na kolečka pokrájené špekáčky a na plátky pokrájený špek. Když máme maso téměř měkké a uzeninu též téměř osmaženou, přisypeme na půlměsíčky pokrájenou cibuli a dosmažíme tak, aby cibule zůstala ještě na trošku na skus.

  2. V pánvi vše dochutíme dle chuti solí, pepřem, případně zakápneme troškou sojové nebo worcesterové omáčky.

  3. Místo vepřového můžeme použít i drůbeží maso. Ke konci smažení lze do směsi vmíchat i jemně nasekaný česnek.

  4. Podáváme s bramborem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!