Masovo-uzeninová směs à la ražniči
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 300 g vepřového masa
- 2 kvalitní špekáčky
- 60 g uzeného špeku
- sádlo nebo olej
- 2 cibule
- sůl
- pepř mletý
- Dle chuti:
- česnek
- sojová nebo worcesterová omáčka
- chilli paprička...
Postup Masovo-uzeninová směs à la ražniči
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do pánve přidáme smažit i na kolečka pokrájené špekáčky a na plátky pokrájený špek. Když máme maso téměř měkké a uzeninu též téměř osmaženou, přisypeme na půlměsíčky pokrájenou cibuli a dosmažíme tak, aby cibule zůstala ještě na trošku na skus.
V pánvi vše dochutíme dle chuti solí, pepřem, případně zakápneme troškou sojové nebo worcesterové omáčky.
Místo vepřového můžeme použít i drůbeží maso. Ke konci smažení lze do směsi vmíchat i jemně nasekaný česnek.
Podáváme s bramborem nebo chlebem.