Studený bůček v kořeněné kašičce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g bůčku
- sůl
- 12 stroužků česneku
- 10 kuliček pepře
- 5 bobkových listů
- Na kašičku:
- 15 rozmačkaných stroužků česneku
- kari koření
- sůl
- mletá sladká paprika
- grilovací koření
- worchesterová omáčka
- tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat
Postup Studený bůček v kořeněné kašičce
Postup přípravy receptu
-
Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.
Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.
Ještě teplý bůček vykostíme.
Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně promícháme.
V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.
Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnáváme. Už by nevydržel. Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).