Grilovaná kotleta s pošírovaným hráškem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety (1,5 cm silné)
- hladká mouka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mražený hrášek
- 4 syrová vejce
Postup Grilovaná kotleta s pošírovaným hráškem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce.
Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky.
Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme v mouce obalené kotletky.
Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy asi tak 5 minut.
Po opečení podáváme lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa. Jako vhodná příloha jsou upečené baby brambory ve slupce a pošírovaný zelený hrášek s volským okem.