Kuřecí koruna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích stehýnek (paliček)
- máslo nebo olej na potření masa
- sůl
- 6 žemlí
- 200 g uzeného masa nebo šunky
- 3 vejce
- hrst ořechů
- hrst zelené petrželky nebo pažitky
- mléko nebo smetana na zvlhčení žemlí
- muškátový květ
- tuk na vymazání
- strouhanka na vysypání formy na nádivku
- bramborová kaše
Postup Kuřecí koruna
Postup přípravy receptu
-
Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme.
Zvlášt připravíme nádivku-žemle nakrájíme na kostky a zvlhčíme je mlékem nebo smetanou se solí a žloutky. Přidáme nasekané ořechy, nakrájené uzené maso na kostičky, špetku muškátového květu a nasekanou petrželku a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Nádivku upečeme ve vymazané a strouhankou vysypané formě nebo rendlíku.
Na kulatou plochou mísu do středu vyklopíme dorůžova upečenou nádivku, okolo nastříkáme nebo rozložíme bramborovou kaši a dokola postavíme upečená stehýnka.
Výpek ze stehýnek použijeme případně na omaštění nádivky nebo bramborové kaše.