Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks chlazených křepelek (220g/ks)
2 dcl kuřecího vývaru
sůl
pepř
tymián
50 g másla
1 rohlík
1 vejce
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.

  2. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

  3. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku.

  4. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu.

  5. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!