Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks chlazených křepelek (220g/ks)
- 2 dcl kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- tymián
- 50 g másla
- 1 rohlík
- 1 vejce
- muškátový oříšek
Postup Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.
Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.
Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku.
Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu.
Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).