Křepelka z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 ks křepelek (verze mini)
- 2 dl kuřecího vývaru
- 1 lžíce husího sádla
- 2 bobkové listy
- 1/2 cibule
- sůl
- pepř
- 3 kuličky jalovce
Postup Křepelka z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru.
Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem.
Přidáme jalovec, bobkový list a 1/2 cibule. Na PH nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny.
Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit).
Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.