Křepelka z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 ks křepelek (verze mini)
2 dl kuřecího vývaru
1 lžíce husího sádla
2 bobkové listy
1/2 cibule
sůl
pepř
3 kuličky jalovce

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru.

  2. Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem.

  3. Přidáme jalovec, bobkový list a 1/2 cibule. Na PH nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny.

  4. Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit).

  5. Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!