Lasagne z Vodňan
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kg drůbeží šlehané sekané Vodňany
- 1 plechovka pasírovaných rajčat (s bylinkami)
- 1 střední cibule
- česnek dle chuti
- 2 PL oleje
- plátek másla
- pepř
- sůl
- 1 střední rajský protlak
- Na bešamel:
- 1/2 l mléka
- 5 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- strouhání muškátový oříšek
- 2 velké sýry Apetito
- nastrouhaný sýr na posyp
Postup Lasagne z Vodňan
Postup přípravy receptu
-
Na masovou směs pokrájet cibul na drobno, česnek usekat a na oleji s máslem zpěnit, přihodit sekanou, osolit, opepřit, osmažit a přitom šťouchadlem na brambory rozšťouchávat na drobno. Po osmažení zalít pasírovanými rajčaty, trošku provařit a dát stranou.
Na bešamel v hrnci rozpustit máslo, přisypat hladkou mouku a udělat jíšku, nechat zbělet, zalít mlékem a rozmíchat. Ochutit strouhaným muškátovým oříškem, osolit, opepřit a přidat sýr, míchat do rozpuštění a nebo rozmělnit ponorným mixérem.
Pláty Lasagní dle rad itala v kuchyni si předvařit ve vřelé vodě s trochou oleje, stačí 5-7 minut a pak je vrazit do studené vody schladit a šup do pekáče.
Vyskládat 1 vrstvu do pekáčku, vytřeného olejem, potřít trochou protlaku, nanést masovou směs, bešamel, osolit a opepřit a zase pláty. Celé opakovat a skončit pláty, na něž rozetřít zbytek bešamelu a pěkně posypat sýrem. Péct cca 45 minut, podle typu trouby.