Letní pohankový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g uvařené pohanky
salátová okurka
4-5 vyzrálých rajčat
1/2 střední cibule
velká hrst rukoly
hladkolistá petržel
citronová šťáva
olej - měla jsem olivový
sůl
množství surovin je orientační

Postup přípravy receptu

  1. Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.

  2. Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka.

  3. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do mísy dáme uvařenou pohanku, připravenou zeleninu a osolíme.

  4. Našleháme olej s citronovou šťávou a nalijeme na salát.

  5. Na závěr jemně promícháme s lístky rukoly a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!