Letní pohankový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g uvařené pohanky
- salátová okurka
- 4-5 vyzrálých rajčat
- 1/2 střední cibule
- velká hrst rukoly
- hladkolistá petržel
- citronová šťáva
- olej - měla jsem olivový
- sůl
- množství surovin je orientační
Postup Letní pohankový salát
Postup přípravy receptu
-
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.
Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do mísy dáme uvařenou pohanku, připravenou zeleninu a osolíme.
Našleháme olej s citronovou šťávou a nalijeme na salát.
Na závěr jemně promícháme s lístky rukoly a petrželkou.