Křepelka v tymiánové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 křepelky
200 g libovější anglické slaniny
2 lžíce másla
sůl
pepř
1 lžička tymiánu
drůbeží vývar
Na jíšku:
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil.

  2. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na kostky nakrájenou slaninu. Těsně před koncem jsem přisypal tymián a odstavil, aby se nespálil. Tímto výpekem jsem přelil naporcované maso a nechal přikryté 1 den v ledničce.

  3. Druhý den jsem si vyhřál troubu na 170°C a pekáček s křepelkami do ní vložil. Když maso začínalo chytat barvu a vonět, podlil jsem je drůbežím vývarem. Maso jsem otočil a pokračoval v pečení. Po asi dvaceti minutách bylo vše hotovo.

  4. Křepelčí kousky jsem vyjmul a výpek v pekáčku jsem zahustil polotmavou jíškou, kterou jsem si mezitím připravil. Podával jsem ihned s bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!