Křepelka v tymiánové omáčce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 křepelky
- 200 g libovější anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 1 lžička tymiánu
- drůbeží vývar
- Na jíšku:
- hladká mouka
- máslo
Postup Křepelka v tymiánové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil.
Na dvou lžících másla jsem uškvařil na kostky nakrájenou slaninu. Těsně před koncem jsem přisypal tymián a odstavil, aby se nespálil. Tímto výpekem jsem přelil naporcované maso a nechal přikryté 1 den v ledničce.
Druhý den jsem si vyhřál troubu na 170°C a pekáček s křepelkami do ní vložil. Když maso začínalo chytat barvu a vonět, podlil jsem je drůbežím vývarem. Maso jsem otočil a pokračoval v pečení. Po asi dvaceti minutách bylo vše hotovo.
Křepelčí kousky jsem vyjmul a výpek v pekáčku jsem zahustil polotmavou jíškou, kterou jsem si mezitím připravil. Podával jsem ihned s bramborovými hranolky.