Meruňky v těstíčku s čokoládovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6-7 vyzrálých meruněk
- těstíčko:
- 60 g hladké mouky
- 1 vejce
- 5 lžic mléka + podle potřeby
- 1 lžíce oleje
- vanilkový cukr
- špetka skořice
- krém:
- 30 g čokolády na vaření
- 200 ml mléka
- lžíce cukru nebo podle chuti
- 10 g čokoládového pudinkového prášku
- lžíce rumu nebo brandy
- olej na smažení
Postup Meruňky v těstíčku s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce a zbytek přísad smícháme a vytvoříme hladké těstíčko. Meruňky vypeckujeme a rozpůlíme. Meruňky namáčíme do těstíčka a smažíme z obou stran. Hotové dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Na krém rozpustíme čokoládu a cukr v teplém mléce. Po té přidáme pudink rozmíchaný ve dvou lžících mléka. Necháme přejít varem. Do zchladlého krému přimícháme rum.
Smažené meruňky polijeme krémem, nebo je do krému namáčíme. Krém po vychladnutí lehce ztuhne, ale zůstane vláčný. Lze použít teplý i studený.