Křepelka na slanině, zelenině a těstoviny Mafaldine
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 křepelky
- 150 g zauzené slaniny
- 1 mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- 1/2 gelového slepičího bujonu Knorr
- 250 ml vody
- Dále:
- 1 těstoviny Mafaldine
- sůl
- 50 ml panna cucina (hustá Italská smetana)
- nějaká zelenina na ozdobu
Postup Křepelka na slanině, zelenině a těstoviny Mafaldine
Postup přípravy receptu
-
Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na 2 cm špalíčky.
Dno pomalého hrnce poklademe kolečky cibule, na to poskládáme porce křepelky a kolem vyskládáme celer, mrkev, česnek a přidáme hořčici. Ve 250 ml teplé vody rozpustíme gelový bujon, nalijeme na maso a zapneme pomalení na LOW 9 hodin.
Těsně před dokončením masa uvaříme těstoviny dle návodu na balení.
Hotové maso vyndáme, dáme stranou do tepla a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme s těstovinami, které jsme pokapali panna cucinou a šťávou. Zdobíme kouskem zeleniny.