Křepelka na slanině, zelenině a těstoviny Mafaldine

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 křepelky
150 g zauzené slaniny
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžička hrubozrnné hořčice
olej
sůl
pepř
1/2 gelového slepičího bujonu Knorr
250 ml vody
Dále:
1 těstoviny Mafaldine
sůl
50 ml panna cucina (hustá Italská smetana)
nějaká zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na 2 cm špalíčky.

  2. Dno pomalého hrnce poklademe kolečky cibule, na to poskládáme porce křepelky a kolem vyskládáme celer, mrkev, česnek a přidáme hořčici. Ve 250 ml teplé vody rozpustíme gelový bujon, nalijeme na maso a zapneme pomalení na LOW 9 hodin.

  3. Těsně před dokončením masa uvaříme těstoviny dle návodu na balení.

  4. Hotové maso vyndáme, dáme stranou do tepla a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  5. Servírujeme s těstovinami, které jsme pokapali panna cucinou a šťávou. Zdobíme kouskem zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!