Dvakrát zapečené brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 velké brambory
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku kysané smetany
- 1/4 šálku mléka
- 2 polévková lžíce másla
- 1/4 šálku čerstvě nasekané bazalky
- 1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky
- sůl
- 2 nasekané zelené cibule
- 2 stroužky nasekaného česneku
- olej
- 1/2 šálku nastrouhaného Čedaru
Postup Dvakrát zapečené brambory
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200°C.
Dejte celé brambory na plech, potřete je olejem a osolte z obou stran. Připravené brambory dejte na hodinu do trouby dokud nejsou zvenku křupavé a uvnitř jemné a nadýchané.
Vytáhněte plech z trouby a nechejte 10 minut vychladit.
Troubu přepněte na 180°C.
Překrojte brambory podélně napůl, lžičkou vydlabejte vnitřek a ve velké míse smíchejte vydlabané vnitřky brambor se smetanou, mlékem, máslem, bazalkou, petrželkou, cibulí a česnekem.
Vydlabané brambory jemně potřete olejem, naplňte je bramborovým těstem a posypte sýrem.
Vraťte je zpět do trouby a pečte asi 10 minut dokud se sýr nerozpustí.