Dvakrát zapečené brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 velké brambory
1/2 šálku olivového oleje
1/2 šálku kysané smetany
1/4 šálku mléka
2 polévková lžíce másla
1/4 šálku čerstvě nasekané bazalky
1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky
sůl
2 nasekané zelené cibule
2 stroužky nasekaného česneku
olej
1/2 šálku nastrouhaného Čedaru

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200°C.

  2. Dejte celé brambory na plech, potřete je olejem a osolte z obou stran. Připravené brambory dejte na hodinu do trouby dokud nejsou zvenku křupavé a uvnitř jemné a nadýchané.

  3. Vytáhněte plech z trouby a nechejte 10 minut vychladit.

  4. Troubu přepněte na 180°C.

  5. Překrojte brambory podélně napůl, lžičkou vydlabejte vnitřek a ve velké míse smíchejte vydlabané vnitřky brambor se smetanou, mlékem, máslem, bazalkou, petrželkou, cibulí a česnekem.

  6. Vydlabané brambory jemně potřete olejem, naplňte je bramborovým těstem a posypte sýrem.

  7. Vraťte je zpět do trouby a pečte asi 10 minut dokud se sýr nerozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!