Plněné Paccheri Giganti
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení Paccheri Giganti (podobné jako Canelonni, ale kratší a větší průměr, asi 4 cm)
- 4 šunkové trojúhelníčky
- 30 dkg Goudy nastrouhat
- 1/2 vaničky tvarohu nebo 1 Lučinu
- 15 dkg anglické či jiné slaniny
- 1 červenou papriku
- 1 malou cuketu
- 1 jarní cibulku s natí
- 4 větší rajská
- 1 hrst zelené petrželky
- 5 větviček dobromysli
- pepř, sůl
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 3 lžičky koření na Bruschetu
- 4 lžíce olivového oleje
Postup Plněné Paccheri Giganti
Postup přípravy receptu
-
Trojúhelníčky, tvaroh nebo Lučinu umícháme, přidáme na drobno nakrájenou slaninu, papriku, cuketu, cibulku, polovinu nastrouhané Goudy, nasekanou petrželku, 1 zdrhnutou větvičku dobromysli, pepř podle chuti, sůl. Vše smícháme. Dáme rozehřát troubu na 170°C.
Paccheri naplníme směsí až do krajů a naskládáme do pekáče. Mně vyšlo 18 ks, ale měla jsem střední pekáč. Určitě by se naplnilo nejméně 20 ks-22 ks. Rozdrobíme kostku zeleninového masoxu, posypeme těstoviny. Celou plochu zaplníme nakrájenými rajčaty na kolečka, posypeme kořením na Bruschetu a pokapeme olejem. Rozmístíme zbylé větvičky dobromysli a celou plochu zasypeme zbylou Goudou. Opatrně nalijeme studenou vodu tak, aby byly těstoviny zakryté a neporušila se vrstva sýra. Pečeme přibližně 25 minut, doplňujeme horkou vodu, ke konci zvýšíme teplotu na 180°C a už nepřiléváme vodu. Pokud by se vám zdály těstoviny až příliš na skus, pečte o chvilku déle. Hotový pokrm pokapeme kečupem.