Roláda dvakrát banánová

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
5 lžic cukru krupice
2 lžíce horké vody
3 lžíce mouky (já Jizerku bezlepkovou)
2 lžíce ořechů mletých vlašských
1 ks banánového pudinku (já bez lepku)
1 špetka prášku do pečiva (já dr.Oetker)
Krém:
1 šlehačka 33%
1 vanilkový cukr
1 tvaroh
1 pomazánkové máslo
Ještě:
4 lžíce marmelády rybízové (nemusí být)
2 velkých zralých banánů
1 ks kokosové tyčinky Mauricius bezlepková z Lidlu (jako Margot)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vajíčky šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.

  2. Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink. Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200 °C.

  3. Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.

  4. Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme. Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!