Roláda dvakrát banánová
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajíček
- 5 lžic cukru krupice
- 2 lžíce horké vody
- 3 lžíce mouky (já Jizerku bezlepkovou)
- 2 lžíce ořechů mletých vlašských
- 1 ks banánového pudinku (já bez lepku)
- 1 špetka prášku do pečiva (já dr.Oetker)
- Krém:
- 1 šlehačka 33%
- 1 vanilkový cukr
- 1 tvaroh
- 1 pomazánkové máslo
- Ještě:
- 4 lžíce marmelády rybízové (nemusí být)
- 2 velkých zralých banánů
- 1 ks kokosové tyčinky Mauricius bezlepková z Lidlu (jako Margot)
Postup Roláda dvakrát banánová
Postup přípravy receptu
-
Cukr s vajíčky šleháme na nejvyšší otáčky a přidáme horkou vodu. Vyšleháme doběla.
Snížíme na nízké otáčky a přimícháme mouku s práškem, ořechy a pudink. Na velký plech s pečícím papírem rozetřeme těsto (je ho hodně!), upečeme dorůžova asi 15 minut/200 °C.
Ještě horké sundáme z plechu, lehce zatočíme, sundáme papír a necháme zchladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem, zaišleháme tvaroh a pomazánkové máslo.
Roládu opatrně rozbalíme, potřeme marmeládou, většinou krému. Na kraj položíme banány a pevně zarolujeme. Potřeme zbytkem krému, postrouháme čokoládou a dáme do lednice vychladit.