Jogurtová bábovka s chutí citrónu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice (dala jsem 150 g)
- 100 ml oleje
- 150 g bílého jogurtu (zvolila jsem řecký)
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- kůra z jednoho citronu
- citronové aroma
Postup Jogurtová bábovka s chutí citrónu
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme jogurt, olej a mouku s práškem do pečiva.
Nakonec zlehka vařečkou vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, nastrouhanou citronovou kůru a na závěr přidáme citronové aroma.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, ke konci pečení ztlumíme troubu na 150°C, pomocí špejle zkoušíme, zda je už bábovka hotová, když se těsto nelepí na špejli.