Pomalená varianta guláše

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 kg hovězího masa (já měla půl na půl hrudí a kližku)
800 g cibule
4 zelené papriky
1 červená paprika
6 cherry rajčat (nebo 3 normální)
1 PL gulášové papriky
1 KL pálivé papriky
cca 4 PL domácího kečupu
čerstvý pepř
sůl
v závěru majoránku
trocha sádla
1 litr vývaru (může být bujon)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky (ne na nadrobno).

  2. Maso odblaníme, nakrájíme na kostky. Buď přímo v nádobě pomalého hrnce, pokud je určený na plotnu nebo v pánvi rozpálíme sádlo, orestujeme cibuli, přidáme maso, chvilku restujeme, pak přisypeme papriky, promícháme.

  3. Hned směs vsypeme do pomalého hrnce. Pokud děláme přímo v nádobě, přidáme rajčata, papriky nakrájené na kousky a kečup.

  4. Zalijeme vývarem. Opepříme a osolíme. Pomalíme na I.stupni 8, 5 hodiny.

  5. Přidáme majoránku, promícháme a ještě pomalíme 30 minut.

  6. Ochutnáme, zda je maso měkké, a omáčku dochutíme.

  7. Já už nezahušťovala, kdo chce, může zahustit strouhaným chlebem nebo klasicky moukou a provaří.

  8. Podávala jsem s kupovaným Lázeňským domácím knedlíkem, ale určitě jdou těstoviny, vlastní knedlík, nebo jen pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!