Pomalená varianta guláše
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg hovězího masa (já měla půl na půl hrudí a kližku)
- 800 g cibule
- 4 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 6 cherry rajčat (nebo 3 normální)
- 1 PL gulášové papriky
- 1 KL pálivé papriky
- cca 4 PL domácího kečupu
- čerstvý pepř
- sůl
- v závěru majoránku
- trocha sádla
- 1 litr vývaru (může být bujon)
Postup Pomalená varianta guláše
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky (ne na nadrobno).
Maso odblaníme, nakrájíme na kostky. Buď přímo v nádobě pomalého hrnce, pokud je určený na plotnu nebo v pánvi rozpálíme sádlo, orestujeme cibuli, přidáme maso, chvilku restujeme, pak přisypeme papriky, promícháme.
Hned směs vsypeme do pomalého hrnce. Pokud děláme přímo v nádobě, přidáme rajčata, papriky nakrájené na kousky a kečup.
Zalijeme vývarem. Opepříme a osolíme. Pomalíme na I.stupni 8, 5 hodiny.
Přidáme majoránku, promícháme a ještě pomalíme 30 minut.
Ochutnáme, zda je maso měkké, a omáčku dochutíme.
Já už nezahušťovala, kdo chce, může zahustit strouhaným chlebem nebo klasicky moukou a provaří.
Podávala jsem s kupovaným Lázeňským domácím knedlíkem, ale určitě jdou těstoviny, vlastní knedlík, nebo jen pečivo.