Medouškova bábovka se švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/3 hrnku tekutého medu
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku rozpuštěné vychladlé Hery
- 1 karamelový pudink
- 3 lžíce holandského kakaa
- asi 1/2 hrnku cukru
- asi 12 omytých švestek nakrájených na menší proužky
- olej nebo rozpuštěná Hera na vymazání formy
- hrubá mouka nebo kokosová moučka na vysypání
Postup Medouškova bábovka se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs a nakonec mléko se švestkami.
Třetinu těsta přelijeme do menší misky a obarvíme kakaem - asi dvěma lžícemi.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme třetinu světlého těsta, pak tmavého a zakončíme opět světlým.
Pečeme při 170°C. Propečenost těsta zkusíme tak, že do bábovky zapíchneme špejli, na kterou se nesmí chytat syrové těsto - musí zůstat suchá.