Medouškova bábovka se švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/3 hrnku tekutého medu
1 hrnek mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku rozpuštěné vychladlé Hery
1 karamelový pudink
3 lžíce holandského kakaa
asi 1/2 hrnku cukru
asi 12 omytých švestek nakrájených na menší proužky
olej nebo rozpuštěná Hera na vymazání formy
hrubá mouka nebo kokosová moučka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.

  2. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs a nakonec mléko se švestkami.

  3. Třetinu těsta přelijeme do menší misky a obarvíme kakaem - asi dvěma lžícemi.

  4. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme třetinu světlého těsta, pak tmavého a zakončíme opět světlým.

  5. Pečeme při 170°C. Propečenost těsta zkusíme tak, že do bábovky zapíchneme špejli, na kterou se nesmí chytat syrové těsto - musí zůstat suchá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!