Pomalená zeleninka

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 brokolice
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
4 brambory
drcený kmín
muškátový květ
tymián
sůl
pepř
dle chuti
2 dcl vody nebo zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na slabé plátky, mrkev na kolečka, brambory také na plátky. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál nepoužijeme, ten využijeme jinak.

  2. Dno PH vyložíme cibulí a česnekem, na to položíme brambory, osolíme a okmínujeme. Poté vložíme brokolici a mrkev. Okořeníme, podlijeme asi 2 dcl vody nebo vývarem. Pomalíme na High (2. stupni) 2 hodiny a podáváme.

  3. Zelenina po této době je akorát na skus, pokud někdo raději měkčí, dobu prodlouží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!