Rychlá, chlapská bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

Hrníčková metoda:
1/2 hrnku cukru krupice
2 vanilkové cukry
4 žloutky
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/3 hrnku vlažného plnotučného mléka
vypeckované třešně
rozpůlené jahody
4 bílky na tuhý sníh
máslo
mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s kypřícím práškem a dle potřeby přiléváme mléko a přisypeme mouku.

  2. Ušleháme fakt tuhý sníh z bílků. Vykydneme do těsta a pomalinku prohazujeme - NEMÍCHÁME! Vymázneme si formu máslem a vysypeme moukou. Když je vše dokonale připraveno, vlijeme půlku těsta do formy. Nahážeme třešně a zalijeme druhou půlkou. Na vrch naklademe rozpůlené jahody.

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme hodinu. Pak na zbytek pečení zvýšíme teplotu na 190-200°C a dopékáme. Kontrolujeme až v této fázi špejlí, jinak nám bublanina klesne. Po upečení vyjmeme z formy a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!