Rychlá, chlapská bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- Hrníčková metoda:
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 4 žloutky
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/3 hrnku vlažného plnotučného mléka
- vypeckované třešně
- rozpůlené jahody
- 4 bílky na tuhý sníh
- máslo
- mouka na vymazání formy
Postup Rychlá, chlapská bublanina
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s kypřícím práškem a dle potřeby přiléváme mléko a přisypeme mouku.
Ušleháme fakt tuhý sníh z bílků. Vykydneme do těsta a pomalinku prohazujeme - NEMÍCHÁME! Vymázneme si formu máslem a vysypeme moukou. Když je vše dokonale připraveno, vlijeme půlku těsta do formy. Nahážeme třešně a zalijeme druhou půlkou. Na vrch naklademe rozpůlené jahody.
Dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme hodinu. Pak na zbytek pečení zvýšíme teplotu na 190-200°C a dopékáme. Kontrolujeme až v této fázi špejlí, jinak nám bublanina klesne. Po upečení vyjmeme z formy a pocukrujeme.