Výborné ovesné sušenky s rozinkami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2 hrnku oleje
- 1/3 hrnku javorového sirupu agáve či hnědého rýžového sirupu
- 1/3 hrnku mandlového mléka sojového mléka či jiného rostlinného nebo ořechového mléka
- 3/4 hrnku hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
- 2,33 hrnku hladké celozrnné mouky nebo bílé pšeničné mouky
- 3/4 lžičky pečící sody
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky soli
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1,5 hrnku rozinek
Postup Výborné ovesné sušenky s rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.Ve větší míse dobře promíchejte olej, sirup, mléko, cukr a vanilku. Přisypte mouku, prášek do pečiva, pečící sodu, koření a sůl a začněte zpracovávat v těsto.
Přimíchejte ovesné vločky a rozinky. Z těsta tvarujte kuličky o něco větší než vlašský ořech a klaďte je na plech, asi 4 cm od sebe. Každou kouli poté rozplácněte dnem skleničky (namáčejte ho ve vodě, aby se nelepilo) asi na tloušťku 1 cm. Pečte 10 - 12 minut.
Po vyjmutí z trouby nechte sušenky ještě 2 minuty dojít na plechu, poté je přemístěte na rošt a před uskladněním do (těsně) uzavíratelné nádoby nechte plně vychladnout.