Výborné ovesné sušenky s rozinkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 hrnku oleje
1/3 hrnku javorového sirupu agáve či hnědého rýžového sirupu
1/3 hrnku mandlového mléka sojového mléka či jiného rostlinného nebo ořechového mléka
3/4 hrnku hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
2,33 hrnku hladké celozrnné mouky nebo bílé pšeničné mouky
3/4 lžičky pečící sody
3/4 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky skořice
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky soli
2 hrnky ovesných vloček
1,5 hrnku rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.Ve větší míse dobře promíchejte olej, sirup, mléko, cukr a vanilku. Přisypte mouku, prášek do pečiva, pečící sodu, koření a sůl a začněte zpracovávat v těsto.

  2. Přimíchejte ovesné vločky a rozinky. Z těsta tvarujte kuličky o něco větší než vlašský ořech a klaďte je na plech, asi 4 cm od sebe. Každou kouli poté rozplácněte dnem skleničky (namáčejte ho ve vodě, aby se nelepilo) asi na tloušťku 1 cm. Pečte 10 - 12 minut.

  3. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky ještě 2 minuty dojít na plechu, poté je přemístěte na rošt a před uskladněním do (těsně) uzavíratelné nádoby nechte plně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!