Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g lesních hub
2 hrsti celerových lístků
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky
50 ml smetany
1,5 litru vývaru
3 krajíce staršího chleba
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku osolíme, opepříme, přidáme paprikovou pastu (nebo papriku), prošleháme a vaříme cca 20 minut.

  2. Pět minut před koncem přidáme celerové lístky.

  3. Hotovou polévku dochutíme a zjemníme smetanou.

  4. Krajíčky chleba nakrájíme na kostky a opečeme na trošce oleje dozlatova. Polévku rozdělíme na talíře a krutonky si přidá každý podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!