Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g lesních hub
- 2 hrsti celerových lístků
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky
- 50 ml smetany
- 1,5 litru vývaru
- 3 krajíce staršího chleba
- olej
- sůl
- pepř
Postup Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku osolíme, opepříme, přidáme paprikovou pastu (nebo papriku), prošleháme a vaříme cca 20 minut.
Pět minut před koncem přidáme celerové lístky.
Hotovou polévku dochutíme a zjemníme smetanou.
Krajíčky chleba nakrájíme na kostky a opečeme na trošce oleje dozlatova. Polévku rozdělíme na talíře a krutonky si přidá každý podle chuti.