Zapečená rychlá, chutná trhacíveka k vínu a posezení
Recepty, OstatníSuroviny
- cca 8 plátků veky (rohlíků nebo housek)
- hořčice
- plátky šunkového salámu nebo jiné uzeniny podle chuti
- jakýkoliv strouhaný sýr
- 2-3 vejce
- kousek másla
- špetka uzené papriky
- sůl
- mléko nebo vývar na pokropení veky
Postup Zapečená rychlá, chutná trhacíveka k vínu a posezení
Postup přípravy receptu
-
Veku (nebo jiné pečivo) rozkrájíme na plátky a poklademe vedle sebe do máslem vymazané pečící formy. Plátky potřeme hořčicí, poklademe plátky libovolné uzeniny, malinko pokropíme vývarem nebo mlékem a zalijeme osolenými rozšlehanými vejci se strouhaným sýrem a špetkou uzené papriky.
Dáme péci dozlatova. Zdobíme petrželkou. Takto upečenou veku si pak každý trhá podle chuti. Veka mizí, je chutná i studená.