Zapečená rychlá, chutná trhacíveka k vínu a posezení

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 8 plátků veky (rohlíků nebo housek)
hořčice
plátky šunkového salámu nebo jiné uzeniny podle chuti
jakýkoliv strouhaný sýr
2-3 vejce
kousek másla
špetka uzené papriky
sůl
mléko nebo vývar na pokropení veky

Postup přípravy receptu

  1. Veku (nebo jiné pečivo) rozkrájíme na plátky a poklademe vedle sebe do máslem vymazané pečící formy. Plátky potřeme hořčicí, poklademe plátky libovolné uzeniny, malinko pokropíme vývarem nebo mlékem a zalijeme osolenými rozšlehanými vejci se strouhaným sýrem a špetkou uzené papriky.

  2. Dáme péci dozlatova. Zdobíme petrželkou. Takto upečenou veku si pak každý trhá podle chuti. Veka mizí, je chutná i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!