Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Recepty, Polévky

Suroviny

1 vejce
hrubá nebo polohrubá mouka cca 80 - 120 g podle velikosti vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Na malé vajíčko přijde 80 – 100 g polohrubé mouky, na středně velké 100 - 120 g mouky. Do sekáčku dáme vajíčko a příslušné množství mouky (nejprve to menší množství) a 20-30 vteřin sekáme. Mouku jsem si navážila.

  2. Zpracované těsto se musí samo rozdrobit“, pokud ne, otevřeme sekáček a když se nám těsto pod nožem trochu utemuje, tak ho rukou nebo vidličkou načechráme a přidáme dalších 20 g mouky. Ještě malá chvilka sekání a je hotovo.

  3. Strouhání můžeme použít hned čerstvé do polévky, nebo ho můžeme usušit a použít později.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!