Bůček pečený s uzeninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

bůček (nebo lze použít i krkovici)
sůl
pepř
drcený kmín
několik stroužků česneku
cca 2 oloupané kvalitní špekáčky (nebo klobásu).

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nebo krkovici omyjeme, osušíme a u bůčku nakrájíme kůži na čtverečky. Oloupané špekáčky nakrájíme na slabé plátky. Do masa uděláme podlouhlé hluboké zářezy, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme kolečka uzeniny.

  2. Maso osolíme na povrchu ze všech stran (zářezy ochutí uzenina, ta je slaná dost). Trochu opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme a zakryjeme poklicí nebo přetáhneme pekáček alobalem. Zbylá kolečka uzeniny můžeme dát péct do šťávy. Pečeme 1 a půl až 2 hodiny na 150º C, sundáme alobal (nebo poklici) a dopékáme na 180 až 200º C odklopené na barvu.

  3. Během dopékání poléváme šťávou, já i dvakrát maso otočila. S chlebem výborná večeře, ale i s bramborem a zeleninovým salátem dost dobrý obídek. Chce to libovější bůček, než jsem měla já!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!