Bůček pečený s uzeninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- bůček (nebo lze použít i krkovici)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- několik stroužků česneku
- cca 2 oloupané kvalitní špekáčky (nebo klobásu).
Postup Bůček pečený s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Bůček nebo krkovici omyjeme, osušíme a u bůčku nakrájíme kůži na čtverečky. Oloupané špekáčky nakrájíme na slabé plátky. Do masa uděláme podlouhlé hluboké zářezy, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme kolečka uzeniny.
Maso osolíme na povrchu ze všech stran (zářezy ochutí uzenina, ta je slaná dost). Trochu opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme a zakryjeme poklicí nebo přetáhneme pekáček alobalem. Zbylá kolečka uzeniny můžeme dát péct do šťávy. Pečeme 1 a půl až 2 hodiny na 150º C, sundáme alobal (nebo poklici) a dopékáme na 180 až 200º C odklopené na barvu.
Během dopékání poléváme šťávou, já i dvakrát maso otočila. S chlebem výborná večeře, ale i s bramborem a zeleninovým salátem dost dobrý obídek. Chce to libovější bůček, než jsem měla já!