Lilek s rajčaty a tofu ricottou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 větší střední lilky
2 konzervy krájených rajčat (např. Valfrutta, můžete použít i česnekové nebo s bylinkami)
2 střední cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
sůl
pepř dle chuti
tofu ricotta:
400-450 g tofu natural
2-4 lžíce citronové šťávy
2 rozmačkané stroužky česneku
10 čerstvá bazalka lístků
2 lžíce oleje
1/4 hrnku lahůdkového droždí (Tebi)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 240°C. Lilky omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Posolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut necháme péct v troubě.

  2. Mezitím na pánvi osmahneme cibulku, přidáme rajčata, česnek, pepř a sůl a povaříme (můžeme samozřejmě přidat i další zeleninu dle chuti, výborná je např. žlutá paprika). Tofu rozdrobíme rukama do mísy, přidáme ostatní ingredience na tofu ricottu a dobře promačkáme - promícháme vidličkou.

  3. Do zapékací mísy klademe vrstvy rajčatové směsi, lilku a tofu ricotty (nejlépe je začít i skončit rajčatovou směsí).

  4. V troubě zmírníme teplotu na 200°C a necháme dalších 20 - 25 minut zapéct. Můžete podávat ihned, ale nejlépe toto jídlo chutná poté, co pár hodin odleží v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!