Lilek s rajčaty a tofu ricottou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3 větší střední lilky
- 2 konzervy krájených rajčat (např. Valfrutta, můžete použít i česnekové nebo s bylinkami)
- 2 střední cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř dle chuti
- tofu ricotta:
- 400-450 g tofu natural
- 2-4 lžíce citronové šťávy
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 10 čerstvá bazalka lístků
- 2 lžíce oleje
- 1/4 hrnku lahůdkového droždí (Tebi)
Postup Lilek s rajčaty a tofu ricottou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 240°C. Lilky omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Posolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut necháme péct v troubě.
Mezitím na pánvi osmahneme cibulku, přidáme rajčata, česnek, pepř a sůl a povaříme (můžeme samozřejmě přidat i další zeleninu dle chuti, výborná je např. žlutá paprika). Tofu rozdrobíme rukama do mísy, přidáme ostatní ingredience na tofu ricottu a dobře promačkáme - promícháme vidličkou.
Do zapékací mísy klademe vrstvy rajčatové směsi, lilku a tofu ricotty (nejlépe je začít i skončit rajčatovou směsí).
V troubě zmírníme teplotu na 200°C a necháme dalších 20 - 25 minut zapéct. Můžete podávat ihned, ale nejlépe toto jídlo chutná poté, co pár hodin odleží v lednici.