Zase španělské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 celá kuřecí stehna
- cca 60 g polohrubé mouky na obalení
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného pepře
- 1/2 lžíce lahůdkové papriky (mleté, sušené)
- 1/2 lžíce uzené papriky (mleté, sušené)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 velká pokrájená cibule (na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané na plátečky)
- 1 plechovka konzervovaných rajčat (pokrájených na kousky)
- 1 zelená paprika (zbavená semínek a pokrájená na kostičky)
- 1,5 dl sladkého červeného vína
- 6 středně velkých brambor (oloupané, pokrájené na velké kousky)
- 100 g zelených vypeckovaných oliv ve slaném nálevu, okapané
- 1 bobkový list
- 1 snítka rozmarýnu
Postup Zase španělské kuře
Postup přípravy receptu
-
Do pytlíku dáme mouku, mletou papriku, pepř a sůl. Vhodíme osušená stehna a pořádně promícháme, až se stehna směsí obalí. Rozehřejeme pánev, vlijeme olivový olej a rozpálíme na maximum. Stehna zprudka osmahneme. Pak vyjmeme mimo pánev na talíř.
Do oleje pak vhodíme nakrájenou cibuli a česnek, osmažíme do zlatova. Potom přihodíme nakrájenou papriku a rajčata. Přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Mezitím si připravíme pekáč, kam vyskládáme kuřecí stehna, obložíme bramborami a olivami. Zalejeme červeným vínem a vhodíme bobkový list a rozmarýn.
Nahoru naklademe směs rajčat, papriky, cibule a česneku, uhladíme, nemícháme. Přiklopíme druhou půlkou pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby (170°C). Dusíme cca 75 minut, pak odkryjeme víko a zvýšíme teplotu na 230-240°C a 15 minut zapékáme, až je kůžička na stehnech křupavá a brambory jsou opečené. Na talíř dáme stehno, obložíme ho brambory a směsí zeleniny a oliv.