Zase španělské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 celá kuřecí stehna
cca 60 g polohrubé mouky na obalení
1 lžička soli
1 lžička drceného pepře
1/2 lžíce lahůdkové papriky (mleté, sušené)
1/2 lžíce uzené papriky (mleté, sušené)
3 lžíce olivového oleje
1 velká pokrájená cibule (na kostičky)
3 stroužky česneku (nasekané na plátečky)
1 plechovka konzervovaných rajčat (pokrájených na kousky)
1 zelená paprika (zbavená semínek a pokrájená na kostičky)
1,5 dl sladkého červeného vína
6 středně velkých brambor (oloupané, pokrájené na velké kousky)
100 g zelených vypeckovaných oliv ve slaném nálevu, okapané
1 bobkový list
1 snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Do pytlíku dáme mouku, mletou papriku, pepř a sůl. Vhodíme osušená stehna a pořádně promícháme, až se stehna směsí obalí. Rozehřejeme pánev, vlijeme olivový olej a rozpálíme na maximum. Stehna zprudka osmahneme. Pak vyjmeme mimo pánev na talíř.

  2. Do oleje pak vhodíme nakrájenou cibuli a česnek, osmažíme do zlatova. Potom přihodíme nakrájenou papriku a rajčata. Přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Mezitím si připravíme pekáč, kam vyskládáme kuřecí stehna, obložíme bramborami a olivami. Zalejeme červeným vínem a vhodíme bobkový list a rozmarýn.

  3. Nahoru naklademe směs rajčat, papriky, cibule a česneku, uhladíme, nemícháme. Přiklopíme druhou půlkou pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby (170°C). Dusíme cca 75 minut, pak odkryjeme víko a zvýšíme teplotu na 230-240°C a 15 minut zapékáme, až je kůžička na stehnech křupavá a brambory jsou opečené. Na talíř dáme stehno, obložíme ho brambory a směsí zeleniny a oliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!