Alpský knedlík s krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 PL krupicového cukru
1/2 kvasnic
250 ml vlažného mléka
Náplň:
borůvky
moučkový cukr
Krém:
700 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr krupice podle chuti
rum podle chuti
Na posypání:
mletý mák
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek.

  3. Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout.

  4. Potom rozdělíme na díly (cca 18-20ks), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10 minut nakynout.

  5. Knedlíky vaříme v páře asi 12 minut (podle velikosti) na sítu potřeném olejem.

  6. Krém: 500ml mléka dáme vařit s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem.

  7. Na talíř dáme knedlíky, které přelijeme krémem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!