Alpský knedlík s krémem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1 PL krupicového cukru
- 1/2 kvasnic
- 250 ml vlažného mléka
- Náplň:
- borůvky
- moučkový cukr
- Krém:
- 700 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr krupice podle chuti
- rum podle chuti
- Na posypání:
- mletý mák
- moučkový cukr
Postup Alpský knedlík s krémem
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek.
Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout.
Potom rozdělíme na díly (cca 18-20ks), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10 minut nakynout.
Knedlíky vaříme v páře asi 12 minut (podle velikosti) na sítu potřeném olejem.
Krém: 500ml mléka dáme vařit s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem.
Na talíř dáme knedlíky, které přelijeme krémem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.