Králičí stehýnka na meruňkách
Recepty, Jiné masoPostup Králičí stehýnka na meruňkách
Postup přípravy receptu
-
Naporcujeme celého králíka.
Ze zbytků masa uděláme vývar, který použijeme později na podlití.
Stehýnka očistíme,nařízneme kolem kostí, osolíme, opepříme a necháme hodinku odležet.
Mezitím si nakrájíme cibulky na plátky a vložíme do pekáče (s peč.papírem).
Přidáme meruňky překrojené na polovinu (rukou jsem je trochu sploštil) a na ně položíme stehýnka.
Navrch přidáme meruňky (zploštělé) a zalejeme trochou vývaru ze zbytků masa.
Z pečícího papíru uděláme jakousi střechu, dáme horní část pekáče a vložíme do trouby. Pečeme cca 1 hodinu na 150°C.
Potom do trouby dáme kastrůlek s několikrát propláchnutou rýží a společně vše dál zapečeme další cca 1 hodinku.