Kuřecí salát s chřestem a rajčaty

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g vařeného kuřecího masa bez kůže
200 g zeleného chřestu
hrst vyzrálých cherry rajčat
70 g majonézy
50 g smetany ke šlehání
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.

  2. Maso nakrájíme na kousky, rajčata na čtvrtky a odstraníme z nich dužninu se semínky. Majonézu smícháme se smetanou, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  3. Opatrně smícháme kousky kuřete, chřest a rajčata. Zakápneme připraveným dressinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!