Zapékané pečivo se sýrovo-paprikovou směsí
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- starší rohlíky, housky, veka
- tvrdý sýr (Gouda, Eidam)
- červená paprika
- mletá paprika - sladká nebo pálivá, dle chuti
- 1-2 rozšlehaná vejce
- uzenina dle chuti (salámy, slanina, klobása)
Postup Zapékané pečivo se sýrovo-paprikovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Uvedu orientační množství, pro cca 3 osoby: zhruba na 200 g strouhaného sýru smícháme s jednou očištěnou nastrouhanou paprikou, mletou paprikou dle chuti + cca 100 gramů nastrouhané uzeniny, přidáme 1-2 vejce a zamícháme. Nesolíme, sýr i uzenina jsou slané dost, můžeme opepřit nebo přidat bylinky dle chuti. Pokud chceme pokrm bezmasý, uzeninu vynecháme.
Starší rohlíky, housky... prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Pak pečivo naskládáme na plech, těsně vedle sebe, aby se nekolébalo a náplň při pečení nestékala. Plech s pečivem vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme do změknutí náplně - vše ze směsi se spojí dohromady.
Podáváme ihned po vytažení z trouby, se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.