Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 jablka
- 150 g celeru
- 300 ml černého piva
- vývar
- olej
- 1 lžíce cukru
- čerstvý tymián
- sůl
Postup Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem.
Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.