Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího masa
100 g slaniny
2 lžíce rajského protlaku
2 jablka
150 g celeru
300 ml černého piva
vývar
olej
1 lžíce cukru
čerstvý tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem.

  2. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!