Sekaná s překvapením
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 2 vejce (přidat do masa)
- 2 rohlíky
- 2 cibule
- 100 g eidamu
- 4 vařená vejce
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- tymián
Postup Sekaná s překvapením
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakráníme na malé kousky a pokropíme vodou. Vymačkáme.
Listy špenátu povaříme na másle s nakrájenou cibulí a stroužkem česneku, osolíme a dáme stranou.
Maso osolíme, opepříme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vejce, rozmočené rohlíky, prolisovaný česnek, mouku a tymián.
Masovou hnotu rozválíme na pečící papír, vrch potřeme špenátovou směsí poklademe plátky sýra nakonec do řady za sebou oloupaná celá vejce. Pomocí papíru maso zavineme a dáme do pekáče.
Podlijeme vodou a pečeme. Péct na 230°C asi 20 minut poté snížíme na 200°C a pečeme dalších 20-25 minut. Já podávala s bramborovým salátem.