Platýz na cibuli, bílém víně a citrusech
Recepty, RybySuroviny
- 1 filátko platýze cca 400 g
- 2 cibule
- 100 ml suchého bílého vína
- 2 plátky citronu
- 2 plátky pomeranče
- sůl
- bílý pepř
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
Postup Platýz na cibuli, bílém víně a citrusech
Postup přípravy receptu
-
Platýze opláchneme a osušíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme máslem poklademe kolečka cibule.
Platýze potřeme citronovou šťávou osolíme a opepříme a položíme do pekáčku na cibuli.
Plátky citrusů překrojíme napůl, poklademe jimi platýze a dáme tymián.
Zalijeme vínem a dáme do trouby na 180°C asi 30 minut.