Platýz na cibuli, bílém víně a citrusech

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filátko platýze cca 400 g
2 cibule
100 ml suchého bílého vína
2 plátky citronu
2 plátky pomeranče
sůl
bílý pepř
2 větvičky čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Platýze opláchneme a osušíme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme máslem poklademe kolečka cibule.

  3. Platýze potřeme citronovou šťávou osolíme a opepříme a položíme do pekáčku na cibuli.

  4. Plátky citrusů překrojíme napůl, poklademe jimi platýze a dáme tymián.

  5. Zalijeme vínem a dáme do trouby na 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!