Grilovaný platýz na zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 1 platýz
- 1/2 menší cukety
- 3 cherry rajčata
- 1/2 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžíce másla
- 1/2 citrónu
- hladká mouka na posypání
- sůl
- pepř
- olivový olej
- svazek kopru
Postup Grilovaný platýz na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Platýze zbavíme ploutví, hlavy a ocasu. Z obou stran do něj zařízneme dlouhým řezem, aby se lépe propekl. Osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou.
Na kvalitní teflonové pánvi, nebo na pánvi grilovací rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu do něj vložíme nejdříve tmavou částí dolů. Na zmírněném ohni grilujeme z jedné strany zhruba 8-10 minut.
Rybu otočíme a přidáme do pánve cuketu nakrájenou na hrubší kusy, anglickou slaninu a cibuli taktéž nakrájenou nahrubo. Opékáme do změknutí a zrůžovění zeleniny a anglické slaniny na mírnějším ohni.
Když zelenina změkne, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, plátky citrónu a lžíci másla a ještě asi 4 minuty prohříváme. Můžeme, pokud nemáme grilovací pánev vložit všechnu směs i s rybou na 10 minut do trouby na gril, nebo horký vzduch.
Nakonec posypeme platýze koprem a podáváme. Vhodný je vařený brambor.