Grilovaný platýz na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

1 platýz
1/2 menší cukety
3 cherry rajčata
1/2 cibule
100 g anglické slaniny
1 lžíce másla
1/2 citrónu
hladká mouka na posypání
sůl
pepř
olivový olej
svazek kopru

Postup přípravy receptu

  1. Platýze zbavíme ploutví, hlavy a ocasu. Z obou stran do něj zařízneme dlouhým řezem, aby se lépe propekl. Osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou.

  2. Na kvalitní teflonové pánvi, nebo na pánvi grilovací rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu do něj vložíme nejdříve tmavou částí dolů. Na zmírněném ohni grilujeme z jedné strany zhruba 8-10 minut.

  3. Rybu otočíme a přidáme do pánve cuketu nakrájenou na hrubší kusy, anglickou slaninu a cibuli taktéž nakrájenou nahrubo. Opékáme do změknutí a zrůžovění zeleniny a anglické slaniny na mírnějším ohni.

  4. Když zelenina změkne, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, plátky citrónu a lžíci másla a ještě asi 4 minuty prohříváme. Můžeme, pokud nemáme grilovací pánev vložit všechnu směs i s rybou na 10 minut do trouby na gril, nebo horký vzduch.

  5. Nakonec posypeme platýze koprem a podáváme. Vhodný je vařený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!