Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 1 kedlubna
- 1 cibule
- 1 balení uzeného špeku /kostečky/
- 1 kapie
- 1 vajíčko
- ½ lžičky kurkumy
- hrst petrželky
- mozzarellu třešinky
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej
- Příloha:
- máslové brambory s petrželkou a caprese jehla
- Na ozdobu:
- lístky bazalky
Postup Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na drobno, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostečky, kapii na drobné kostečky a petrželku nasekáme.
Květák povaříme v osolené vodě, pár minut, aby změkl a dal se rozmačkat vidličkou a kedlubnu uvaříme do měkka.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme uzenou slaninu, chvilku restujeme, jen co se rozvoní a přidáme vajíčko.
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme kurkumu, uvařenou kedlubnu, kapii, petrželku a vychladlou slaninu a hrst strouhanky. Dobře spojíme, navlhčenýma rukama děláme kouličky a do každé vmáčkneme jednu třešinku mozzarelly.
Obalíme ve strouhance a osmažíme.
Jako přílohu jsem volila vařené brambory s máslem, petrželkou a caprese jehlu. Dozdobíme bazalkou.