Květákovo-kedlubnové kouličky s mozarellou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
1 kedlubna
1 cibule
1 balení uzeného špeku /kostečky/
1 kapie
1 vajíčko
½ lžičky kurkumy
hrst petrželky
mozzarellu třešinky
sůl
pepř
strouhanka
olej
Příloha:
máslové brambory s petrželkou a caprese jehla
Na ozdobu:
lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na drobno, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostečky, kapii na drobné kostečky a petrželku nasekáme.

  2. Květák povaříme v osolené vodě, pár minut, aby změkl a dal se rozmačkat vidličkou a kedlubnu uvaříme do měkka.

  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme uzenou slaninu, chvilku restujeme, jen co se rozvoní a přidáme vajíčko.

  4. Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme kurkumu, uvařenou kedlubnu, kapii, petrželku a vychladlou slaninu a hrst strouhanky. Dobře spojíme, navlhčenýma rukama děláme kouličky a do každé vmáčkneme jednu třešinku mozzarelly.

  5. Obalíme ve strouhance a osmažíme.

  6. Jako přílohu jsem volila vařené brambory s máslem, petrželkou a caprese jehlu. Dozdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!