Platýz s omáčkou pesto

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kuchyňsky upravený platýz zbavený kůže (možno vyfiletovat)
citronový pepř
bylinkové koření Kabajaki od Antonína (nebo libovolné dle chuti)
sůl
olivový olej
kousek másla
Na omáčku:
2 plátky slaniny na kostičky nakrájené
150 ml smetany na vaření
1 polévková lžíce bazalkového pesta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na max. 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.

  2. Na pánvi necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!