Platýz s omáčkou pesto
Recepty, RybySuroviny
- 1 kuchyňsky upravený platýz zbavený kůže (možno vyfiletovat)
- citronový pepř
- bylinkové koření Kabajaki od Antonína (nebo libovolné dle chuti)
- sůl
- olivový olej
- kousek másla
- Na omáčku:
- 2 plátky slaniny na kostičky nakrájené
- 150 ml smetany na vaření
- 1 polévková lžíce bazalkového pesta
- sůl
Postup Platýz s omáčkou pesto
Postup přípravy receptu
-
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na max. 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.