Srnčí eintopf

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

srnčí maso (měla jsem krk, ale může být i jiné maso)
2 cibule
5 stroužků česneku
50 g vyuzeného špeku (nebo slaniny)
2 větší hrsti malých bílých fazolí
2 hrsti zelených fazolek
2 střední brambory
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce koření Saturejka
trochu pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme nadrobno nakrájený špek, dál přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky.

  2. Maso nakrájíme na kostky, prosolíme je a posypeme moukou, promícháme a dáme do PH na cibuli a přisypeme fazole, fazolky, brambory na kostičky, ještě přisolíme, nasypeme saturejku, pepř, zalijeme vodou, aby bylo všechno mírně pod ní a pomalíme.

  3. Během pomalení přidáme vodu do které rozmícháme moukou a to tolik, jak chceme mít eintopf hustý. Pokud budeme dělat na sporáku, tak úplně stejně, jen na začátku si maso prudce opečeme na oleji, aby se zatáhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!