Srnčí eintopf
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- srnčí maso (měla jsem krk, ale může být i jiné maso)
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 50 g vyuzeného špeku (nebo slaniny)
- 2 větší hrsti malých bílých fazolí
- 2 hrsti zelených fazolek
- 2 střední brambory
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce koření Saturejka
- trochu pepře
- sůl
Postup Srnčí eintopf
Postup přípravy receptu
-
Na dno PH dáme nadrobno nakrájený špek, dál přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky.
Maso nakrájíme na kostky, prosolíme je a posypeme moukou, promícháme a dáme do PH na cibuli a přisypeme fazole, fazolky, brambory na kostičky, ještě přisolíme, nasypeme saturejku, pepř, zalijeme vodou, aby bylo všechno mírně pod ní a pomalíme.
Během pomalení přidáme vodu do které rozmícháme moukou a to tolik, jak chceme mít eintopf hustý. Pokud budeme dělat na sporáku, tak úplně stejně, jen na začátku si maso prudce opečeme na oleji, aby se zatáhlo.