Vinná klobása na černém pivu

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg vinné klobásy
slunečnicový olej
200 g anglické slaniny
2 větší cibule
3-4 stroužky česneku
200 g rajčatového protlaku
200-250 ml černého piva
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vinné klubásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem.

  2. Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do stejné pánve dejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji.

  3. V momentě, kdy slanina hodně prská, přidejte cibuli a česnek a 3-5 minut smažte vmíchejte protlak a černé pivo. Osolte a opepřete podle chuti, pak směsí přelijte klobásky a dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby zahřáté na 220°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!