Vinná klobása na černém pivu
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 kg vinné klobásy
- slunečnicový olej
- 200 g anglické slaniny
- 2 větší cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 200 g rajčatového protlaku
- 200-250 ml černého piva
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Vinná klobása na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Z vinné klubásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem.
Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do stejné pánve dejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji.
V momentě, kdy slanina hodně prská, přidejte cibuli a česnek a 3-5 minut smažte vmíchejte protlak a černé pivo. Osolte a opepřete podle chuti, pak směsí přelijte klobásky a dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby zahřáté na 220°C.