Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 3 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,75 litru masového vývaru
- 0,5 kg čerstvé růžičkové kapusty
- 1 lžíce mletého kmínu
- sůl
- pepř
- sádlo
- máslo
- hladká mouka
Postup Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na středně velké kostky. Promícháme je se solí utřenou s česnekem, pepřem, a mletým kmínem a dáme chvilku odležet.
Ochucené maso vložíme do hrnce, kde máme rozpuštěnou lžíci vepřového sádla a opékáme dozlatova.
K opečenému masu přidáme na jemno nakrájené cibule a necháme ještě chvilku opékat s masem. Obsah hrnce podlijeme připraveným vývarem (cca ¾ litru) a dusíme do měkka.
Mezitím si očistíme růžičky kapusty od svrchních lístků, opereme a uvaříme je v páře během 20 minut. Ochutíme solí a pepřem a udržuje teplé k podávání.
Měkké a udušené vepřové maso vyjmeme ze šťávy a udržujeme teplé.
Šťávu, která je z části zahuštěna cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do sametově hladké omáčky, kterou následně dle potřeby a chuti zahustíme máslovou jíškou. Pokud nám cibule omáčku dostatečně nezahustí a použijeme studenou máslovou jíšku tak omáčku musíme ještě 15 minut za občasného promíchání provařit, aby zmizela pachuť mouky. Servírujeme s vařeným bramborem a 3 -4 růžičky kapusty.