Pečený čaj tety Dáši

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2-3 velká červená jablka
2 hrušky
4 blumy švestky
3 meruňky
1 balení borůvek (250g)
500 g bílého hrozna
2 citrony
7 ks hřebíčku
2 lžičky skořice mleté
1 kg cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme skořicí a cukrem, promícháme.

  2. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220°C 30-45 minut.

  3. Po upečení dáme ještě horké do sklenic a otočíme víkem dolů.

  4. Do hrnečku dáme 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Můžeme jěště zakápnout citronem anebo přilít trochu rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!