Papriková polévka LL

Recepty, Polévky

Suroviny

150 gr anglické slaniny (zde Lopenická)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
3 lžíce černých oliv bez pecky
1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 menší cibule
cca 700 ml vody
zeleninový vývar nebo gelový bujon
mořská sůl
čerstvě mletý pepř dle potřeby
hoblinky Grana padano nebo jemu podobný k finální úpravě
(tortila chips k podávání já měla Super penne paprika+rajče)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninku nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit. Osmahneme dokřupava.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a přihodíme ke slanince. Smažíme dozlatova.

  3. Papriky omyjeme, zbavíme žebroví a jader, nakrájíme na větší (cca 1,5 cm) kostky a přidáme do hrnce. Restujeme cca 3 minutky.

  4. Poté do hrnce vyklopíme rajčata z plechovky, napolovic překrájené olivy, vše opět krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme gelový bujon. Kdo má domácí vývar, samozřejmě ho použije místo vody. Na mírném ohni vaříme 20 minut.

  5. Pak přidáme fazole i s rajčatovou šťávou a necháme povařit 5 minut všechno hezky pospolu. Teď dochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, každý podle své chuti.

  6. Sýr si nastrouháme na hoblinky a pohážeme polévku v talířích. Podáváme s tortilovými chipsy. Ty jsem bohužel nesehnala, tak jsem dala Super penne (Bohemia) paprika+rajče a skvěle to spolu ladilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!