Papriková polévka LL
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 gr anglické slaniny (zde Lopenická)
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 3 lžíce černých oliv bez pecky
- 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 menší cibule
- cca 700 ml vody
- zeleninový vývar nebo gelový bujon
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř dle potřeby
- hoblinky Grana padano nebo jemu podobný k finální úpravě
- (tortila chips k podávání já měla Super penne paprika+rajče)
Postup Papriková polévka LL
Postup přípravy receptu
-
Slaninku nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit. Osmahneme dokřupava.
Cibuli nakrájíme nadrobno a přihodíme ke slanince. Smažíme dozlatova.
Papriky omyjeme, zbavíme žebroví a jader, nakrájíme na větší (cca 1,5 cm) kostky a přidáme do hrnce. Restujeme cca 3 minutky.
Poté do hrnce vyklopíme rajčata z plechovky, napolovic překrájené olivy, vše opět krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme gelový bujon. Kdo má domácí vývar, samozřejmě ho použije místo vody. Na mírném ohni vaříme 20 minut.
Pak přidáme fazole i s rajčatovou šťávou a necháme povařit 5 minut všechno hezky pospolu. Teď dochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, každý podle své chuti.
Sýr si nastrouháme na hoblinky a pohážeme polévku v talířích. Podáváme s tortilovými chipsy. Ty jsem bohužel nesehnala, tak jsem dala Super penne (Bohemia) paprika+rajče a skvěle to spolu ladilo.