Papriková pasta do zásoby

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

4 kg očištěných červených paprik
1 kg oloupané cibule
150 ml oleje
400 g cukru
2 lžíce soli (nemusí být)
3 dl octa
1 Deko

Postup přípravy receptu

  1. Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut za občasného promíchání. Pokud potřebujeme odpařit tekutinu, směs provaříme bez poklice a mícháme.

  2. Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90 °C.

  3. Pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky...

  4. Pokud málo solíte, vynechejte sůl. Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!