Papriková pasta do zásoby
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 4 kg očištěných červených paprik
- 1 kg oloupané cibule
- 150 ml oleje
- 400 g cukru
- 2 lžíce soli (nemusí být)
- 3 dl octa
- 1 Deko
Postup Papriková pasta do zásoby
Postup přípravy receptu
-
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut za občasného promíchání. Pokud potřebujeme odpařit tekutinu, směs provaříme bez poklice a mícháme.
Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90 °C.
Pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky...
Pokud málo solíte, vynechejte sůl. Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.