Růžový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

100 g cukru krystal
1/2 litru vody
kyselina citronová
růže

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem vaříme asi 5 minut.

  2. Do odměrky namačkáme okvětní plátky tolika růží, aby jich bylo asi 1/4 litru.

  3. Pak růže zalejeme horkým cukerným roztokem, přidáme na špičku nože kyselinu citronovou a vše necháme 2 dny louhovat.

  4. Potom scedíme a uložíme v chladnu, kde vydrží několik dní.

  5. Pokud chceme sirup uchovat, sterilizujeme ho 20 min na 80 °C, nebo si ho ve tvořítkách zamrazíme a použijeme na dochucení a ochlazení nápoje (např. minerálky). Sirup bude mít barvu růží, ze které byl připravován a bude po nich i vonět. Velmi dobrý je jako přeliv na zmrzlinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!