Růžový jahodový sen

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 vajec
5 jahodových nebo malinových pudinků
2 plechovky jahod
20 dkg cukru
25 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. 7 bílků + 20 dkg cukru ušleháme na tuhý sníh.

  2. Ke sněhu přidáme žloutky, 4 pudinky (prášek) a jemně zašleháme.

  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (pečící papír) a dáme péct na 170 - 180°C. Když těsto začne růžovět, zkusíme špejlí, zda je piškot upečený.

  4. V průběhu pečení uvaříme želé z jahodové šťávy, jednoho sáčku pudinku a případně dle chuti dosladíme.

  5. Když piškot vychladne, poklademe na něj nakrájené jahody.

  6. Z celého másla a zchladlého želé vyšleháme krém. Nejdříve vyšleháme máslo a postupně do něj zašleháváme želé. Pokud v krému vzniknou hrudky, osvědčilo se mi postupně zašlehat asi 100 ml rozpuštěného másla nebo jiného tuku. Hotový krém natřeme na piškot s jahodami. Moučník necháme v lednici odležet.

  7. Na obrázcích je piškot s jedním malinovým a 3 vanilkovými pudinky (neměla jsem tolik jahodových pudinků), proto je těsto žlutější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!