Růžový jahodový sen
Recepty, MoučníkyPostup Růžový jahodový sen
Postup přípravy receptu
-
7 bílků + 20 dkg cukru ušleháme na tuhý sníh.
Ke sněhu přidáme žloutky, 4 pudinky (prášek) a jemně zašleháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (pečící papír) a dáme péct na 170 - 180°C. Když těsto začne růžovět, zkusíme špejlí, zda je piškot upečený.
V průběhu pečení uvaříme želé z jahodové šťávy, jednoho sáčku pudinku a případně dle chuti dosladíme.
Když piškot vychladne, poklademe na něj nakrájené jahody.
Z celého másla a zchladlého želé vyšleháme krém. Nejdříve vyšleháme máslo a postupně do něj zašleháváme želé. Pokud v krému vzniknou hrudky, osvědčilo se mi postupně zašlehat asi 100 ml rozpuštěného másla nebo jiného tuku. Hotový krém natřeme na piškot s jahodami. Moučník necháme v lednici odležet.
Na obrázcích je piškot s jedním malinovým a 3 vanilkovými pudinky (neměla jsem tolik jahodových pudinků), proto je těsto žlutější.