Pytlácký točenec

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
mletá paprika
2 velké žampiony
100 g uzeného špeku
2 cibule
uzenina (klobáska vysočina)
50 g másla
4 dl vývaru
2 polévkové lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opaprikujeme, pak na ně poklademe nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část na nudličky nakrájeného špeku a několik hranolků uzeniny. Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.

  2. V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme špek a cibuli, pak vložíme točence a necháme je na tuku zatáhnout, trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při 200°C doměkka.

  3. Měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vydusíme vodu. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme. Na talíři točence podlijeme šťávou. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!