Pytlácký točenec
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- mletá paprika
- 2 velké žampiony
- 100 g uzeného špeku
- 2 cibule
- uzenina (klobáska vysočina)
- 50 g másla
- 4 dl vývaru
- 2 polévkové lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup Pytlácký točenec
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opaprikujeme, pak na ně poklademe nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část na nudličky nakrájeného špeku a několik hranolků uzeniny. Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.
V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme špek a cibuli, pak vložíme točence a necháme je na tuku zatáhnout, trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při 200°C doměkka.
Měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vydusíme vodu. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme. Na talíři točence podlijeme šťávou. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.