Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z lososa
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice výrazné chuti
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
- vývar
- hladká mouka
- máslo
- citrón
- sůl
- bílý pepř
Postup Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem.
Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky filetů).
Mezitím uvaříme brambory na přílohu a v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla.
Na másle opečeme prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat), necháme ho rozvonět (1-2 minutky)a zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky.
Promícháme, prosmahneme a zalijeme vývarem (asi 200 ml).
Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a za neustálého promíchávání či prošlehávání povaříme 10-15 minut dohladka.