Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa
6 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice výrazné chuti
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
vývar
hladká mouka
máslo
citrón
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem.

  2. Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky filetů).

  3. Mezitím uvaříme brambory na přílohu a v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla.

  4. Na másle opečeme prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat), necháme ho rozvonět (1-2 minutky)a zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky.

  5. Promícháme, prosmahneme a zalijeme vývarem (asi 200 ml).

  6. Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a za neustálého promíchávání či prošlehávání povaříme 10-15 minut dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!