Omeleta s brokolicí / květákem a těstovinami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 150 g brokolice nebo květáku
- 150 g předem uvařených těstovin
- 1 lžíce másla
- 50 g šunky nebo slaniny
- 1 větší stroužek česneku
- 50 g sýru dle chuti, nejlépe výraznější chuti
- sůl
- pepř mletý
- 4 rozšlehaná vejce
- 3 lžíce smetany ke šlehání nebo na vaření
Postup Omeleta s brokolicí / květákem a těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici. Přisypeme těstoviny (klidně zbylé od oběda...) a necháme prohřát. Přidáme pokrájený sýr, promícháme, dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.
Pánev zakryjeme poklicí a vejce necháme na mírném ohni ztuhnout do požadované konzistence.
Omeletu podáváme jak teplou, tak klidně i vychladlou. Je výborná v obou variantách.