Omeleta s brokolicí / květákem a těstovinami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

150 g brokolice nebo květáku
150 g předem uvařených těstovin
1 lžíce másla
50 g šunky nebo slaniny
1 větší stroužek česneku
50 g sýru dle chuti, nejlépe výraznější chuti
sůl
pepř mletý
4 rozšlehaná vejce
3 lžíce smetany ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici. Přisypeme těstoviny (klidně zbylé od oběda...) a necháme prohřát. Přidáme pokrájený sýr, promícháme, dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.

  2. Pánev zakryjeme poklicí a vejce necháme na mírném ohni ztuhnout do požadované konzistence.

  3. Omeletu podáváme jak teplou, tak klidně i vychladlou. Je výborná v obou variantách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!