Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího krku
- 2 větší cibule
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 2 řapíky celeru
- lžíce sádla
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 200 ml dobrého červeného vína
- vývar nebo voda na podlévání
- 1 červená paprika
- 4 kuličky nové koření
- špetka chilli
- pepř
- brambory
- celer (v poměru 1:1)
- smetana
- máslo
- libeček čerstvý nebo sušený
- sůl
Postup Pečený hovězí krk s bramborovo-celerovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme ne větší kostky.
Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout.
Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme koření a vrátíme maso.
Podlijeme vínem, případně přidáme vývar, aby maso bylo do poloviny ponořené.
Přikryjeme a dáme do trouby na 160 °C Občas pomícháme a pečeme 2-2,5 hodiny do měkka. Já jsem maso vytáhla a ponorným mixérem projela, ale není to nutné, hodně to zhoustne.
Než se maso upeče, uvaříme brambory s celerem, solí a libečkem. Měkké ušleháme s horkou smetanou a máslem dohladka.