Indiánské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
150 ml pomerančového džusu nebo čerstvě vymačkané šťávy
4 lžíce kukuřice
1-2 kostičky hořké čokolády
špetka skořice
sůl
olej
Směs:
3 lžíce burských oříšků
15 mandlí
5 sušených meruněk
2 větší rajčata
1 kapie
1 feferonka (pokud vaříte pro děti, tak bez feferonky)

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na Směs rozmixujeme na kaši. Maso jemně naklepeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Rozpálíme trochu oleje na pánvi, kuřecí maso osolíme a zprudka smažíme, když maso zbělá, posypeme ho skořicí a zalijeme džusem. Uvedeme k varu, vložíme burákovo rajčatovou kaši a kukuřici. Necháme probublávat asi 10 minut, než se tekutina odpaří. Maso bude jen obalené hustou pastou.

  3. Odstavíme z ohně, necháme v pokrmu rozpustit čokoládu a pak rozmícháme. Okamžitě podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!